lauantaina, toukokuuta 26, 2007

6.1.2007 Kajaani Kansaivälinen Koiranäyttely

Perjantain 5.1.2007 lähdimme äitini, Annin ja hänen kaverinsa Suvin kanssa ajelemaan kohti Lahtea. Koirista meillä oli mukana vain Miina. Sofi olisi lähtenyt, mutta sen ikä ei ihan vielä riittänyt. Iltapäivällä kahden aikoihin lähdimme ajelemaan kohti Kajaania. Tarkoituksemme oli päästä ajelemaan mahdollisimman paljon valoisaan aikaan, mutta pimeä yllätti lopulta. Ajokeli oli aika huono ja matkassamme kesti kolme tuntia, mutta onneksi meillä ei ollut mihinkään kiire. Yövyimme Sokos Hotel Valjuksessa. Illalla kävimme syömässä. Miinan käytimme iltatarpeillaan äitin kanssa. Illalla vähän kunnostimme vielä Miinaa harjailemalla sitä.

Lauantaiaamuna heräsimme aikaisin. Teimme kaikki aamutoimet ja kävimme aamupalalla. Kello yhdeksän aikoihin lähdimme hotellilta tavaroidemme kanssa kohti Kajaanin palloiluhallia, jossa näyttely järjestettiin. Auton sai aika helposti parkkiin, kiitos siitä järjestysmiehille. Sää oli onneksi aika lauha. Ulkona oli vain kylmä tuuli. Koiria oli paikalla jo aika mukavasti. Saimme hetken jonottaa ennen kuin pääsimme sisälle. Sisällä oli aika kova meteli, mutta päivän mittaan siihen tottui. Aluksi leiriydyimme colliekehän laidalle, joka olikin aika lähellä ovea. Kiertelimme muilla kehillä ja ostoskojuilla. Mukaamme tarttuikin yksi nahkaremmi ja Miinalle ketujupanta ja remmi kehään.
Miinan kehän arvosteli Raija Tammelin. Narttujen kehä piti alkaa kello 12, mutta tuomari oli myöhässä noin pari tuntia. Siinä välissä Anni ja Suvi kerkesivät pyörähtää junnukehässä. Suvilla oli tällä kertaa koirana Susadan Bahama Mama "Nelli". Heidän kehänsä sujui oikein mukavasti. Tuomarina oli Maritsa Pietikäinen ja hän arvioi joka junnun huolellisesti. Hän teeti nuorilla edestakaisin ja kolmion. Samoin vanhemmat saivat tehdä samat liikkeet. Suvi ja Nelli pääsivät ensimmäisestä osiosta mallikkaasti jatkoon. Sitten oli vuorossa pariliikkeet. Tämän jälkeen Suvi ei enää päässyt jatkoon. Finaaliviisikko sai kukin esitettäväkseen australianterrierin. Isoa kehää emme jääneetkään seuraamaan. Minä seurasin kehän reunalla.
Suvin ja Nellin taidonnäyte
Nuorempien jälkeen Anni pääsi kehään. Hänellä oli esitettävänään partacollie Memorylane Big Ben Jammin "Leevi". Kehässä meni hyvin, mutta se ei tällä kertaa jatkoon riittänyt. Anni sai ainakin esittää uutta rotua :) Kiitos Liisa Satomaalle Leevin lainaamisesta!

Anni ja Leevi tuomarin arvostelussa
Sen jälkeen Annin pitikin kiirehtiä colliekehälle esittämään Miinaa. Myös Miinan sisko oli kehässä. Miina oli kolmas arvostelussa. Se käyttäytyi kehässä oikein mallikkaasti, vaikka sillä oli ollut pitkä ja raskas päivä. Tuomari tutki Miinan huolellisesti. Menestystä meille ei tullut tällä kertaa. Arvostelussa oli sekä hyvää, että huonoa. Miinan kehän jälkeen söimme ja lähdimme ajelemaan kotiin yhtä näyttelykokemusta rikkaampana!

Asiaa Blogista

Koska Vuodatuksen blogi tökki, vaihdoimme Blogin tänne Blogspottiin. Ulkoasu ei ole mitenkään . Ulkoasu ei ole erityisen hieno ja tuo otsikko tuossa kuvan päällä häiritsee. Jos joku osaisi neuvoa miten tuon otsikon saa tuosta pois, olisimme todella kiitollisia. Toivottavasti viihdytte blogitekstiemme parissa. Muistakaa kommentoida joko tagboardiin tai teksteihin :)